Adeveq

Adeveqit ovat voimakkaita, pieniä ja lihaksikkaita olentoja. Niiden tiedetään olevan usein aggressiivisia ja piittaamattomia, mutta halutessaan ne pystyvät lähestulkoon aina pitämään nuo luonteenpiirteensä kurissa. Kuvainnollisesti vihaisen Adeveqin päästä nousee höyryä, muttei se ryhdy riehumaan. Ärtymystään ne purkavat usein lentelyllä ja Adeveqit ovatkin taidokkaita lentäjiä ja ne osaavat ilmassa vaikka mitä temppuja. Ainoa asia mikä Adeveqien lentämisessä on puutteena, jos näin voi sanoa, on sen nopeus, sillä Adeveqit lentävät mauttoman hitaasti.

Adeveqit ovat kiistattomasti sukua Slorteille ja nämä molemmat rodut ovat alun perin syntyneet ja levittäytyneet Selortista. Slorttien muuttaessa Uuteen Selortiin, jätettiin Adeveqit oman onnensa nojaan, koska ne eivät pysyneet Slorttien lentovauhdissa ja niitä kiellettiin koskaan saapumasta Slorttien uuteen kotimaahan. Lentovauhti tosin oli vain ainoastaan keino jättää Adeveqit taakse, sillä todellinen syy oli se, että suurin osa Slorteista piti ja pitää Adeveqeja omina esi-isinään, vähemmän kehittyneinä elämänmuotoina ja ne pelkäsivät, että niiden evoluutio taantuu sitä ennemmän, mitä enemmän nämä kaksi rotua sekoittuvat. Edes Adeveqien hyödyllisyys raskaan työn tekijöinä ja maan puolustajina ei voittanut Slorttien pelkoja ja niiden vankkumatonta uskoa magiaan Adeveqien korvaajana. Adeveqit kantavat yhä vieläkin kaunaa Slorteille niiden muinaisen teon takia ja sinä päivänä loppui myös jokaisen Adeveqin Orupin (Slorttien ja ennen Selortin perinneruoka) syöminen. Ne vihaavat tätä ruokaa sen maun ja lukuisten sukupolvien läpi kulkeneiden tarinoiden takia. Orup on on Adeveqeille mitä epäpyhin asia maailmassa ja ne välttävät kosketusta sen kanssa viimeiseen asti.

Adeveqit ovat viimeisen päälle laumaeläimiä ja pitävät luonollisesti eniten oman rotunsa seurasta, mutta kodittomana ammoisina aikoina muiden kaupunkeihin saapuneena rotuna ne ovat kautta sukupolvien oppineet tulemaan toimeen muiden rotujen kanssa esimerkillisen hyvin. Adeveqit viihtyvät parhaiten pienissä kylissä ja kaupungeissa, työskennellen raskaissa ammateissa tai armeijassa, eli paikoissa jossa ei tarvitse päätään turhaan vaivata. Muut rodut pitävät Adeveqeja yleisesti tyhminä raskaan työn raatajina, joka kyllä onkin aika oikeaan osunut luonnehdinta. Tästä asenteesta huolimatta Adeveqeja yritetään harvoin sortaa tai riistää ja kiistatta se onkin aika pidetty rotu muiden keskuudessa, Slortteja tietysti lukuunottamatta ja tässä tapauksessa tunne on molemminpuolinen

Adeveq

sivun alkuunSivun alkuun

Tilaa THOGS
THOGS-tuotteet. Uutuutena seikkalukirja. Viimeisin sääntökirja THOGS v3.1 ja muita tuotteita.

THOGS v4 -projekti
THOGS v4 beta julkaistu! (Uusin merkintä: 27.7. 2012)

The Hunters Of Golden Sirbul. Fantasiaroolipeli. Copyright 1995-2012 © Ilmari Virtanen.