Maailma

planeetta

Guplus, Carh rodultaan, istui erääseen pöytään kapakassa nimeltä Tulinen Osuma. Kyseinen Korpusilainen kapakka on kuuluisa merimiesten keskuudessa. Guplus istui hetkisen, käveli sitten baaritiskille ja tilasi olutta. Baarimikko otti tuopin kysäisten samalla mitä olutta Guplus halusi. Carh vastasi nopeasti haluavansa Gyrtunilaista Booral-sienistä tehtyä olutta. Baarimikko nyökkäsi hyväksyvästi ja täytti tuopin tynnyrin hanasta. Se tekee sitten kaksi Noxia...

Maailman suurimmat valtiot ovat Sirbet, Devat, Mosur, Elos, Gyrtun ja Likorens. Maailmassa on edellä mainittujen suurien valtioiden lisäksi vain kolme muuta järjestäytynyttä valtiota. Muualla kuin näiden kaikkien yhdeksän valtion alueella asuu paljon mm. villejä heimoja. Sirbetiä pidetään maailman keskuksena ja siellä sijaitsevatkin monet maailman ihmeistä, mm. kuuluisa Fluuber-majakka sekä massiivinen Sirbet-jumalan patsas. Lisäksi Sirbetin hyväksi voidaan lukea maailman suurin kaupunki (tosin slummiutunut) Fochmos sekä maailman suurin satama, joka sijaitsee massiivisessa kauppakaupungissa, Korpuksessa.

Heqo, tuo Uuden-Selortin slortti, oli kaukana kotoaan ja hänen piti löytää Surti, Mosurin pääkaupunki. Äkkiä hän näki edessään massiivisen järven, jossa uiskenteli jotakin olioita. Heqo lensi lähemmäksi ja huomasi mukavan näköisten olentojen puhuvan jotakin kieltä, joka muistutti Sirbetin yleiskieltä. Lukuisilta Sirbetin matkoiltaan Heqo oli oppinut lähes sujuvasti tuon kielen. Hän kysäisi veden pinnalla köllötteleviltä olennoilta Sirbetin yleiskielellä tietä Surtiin. Yksi niistä vastasi omalla kielellään Surtin olevan tuolla suunnassa ja se näytti johonkin ilmansuuntaan. Heqo ymmäri vaivoin, kiitti ja kysäisi vieläpä olennoilta mitä he olivat. Sama olento vastasi nopesti, mutta ystävällisesti: "Me olemme Mogetin uimareita!"

Valtioita hallitaan pääasiassa monarkian kautta, paitsi Sirbetiä, joka on eräänlainen demokratia ja Elosia joka on maan kirkon teokratia (kirkkovaltio).

Laiva saapui viihdoin Lesin kaupungin satamaan. Jicos, Likorenslainen jousikauppias (Flix rodultaan) saapui seuruineen muiden mukana maihin. Hänen oli määrä myydä jousia maan kirkon Suurpapille, joka on vastuussa järjestyksen pitämisestä Lesin kaupungissa. Satama-alueen ulkopuolella näkyi suuri joukko Eaq-elementaaleja hienoissa vaatteissa. Jicos oli varma että noiden Eaquiden johtaja olisi hänen ostajansa. Seurueet kohtasivat puolivälissä satamaa. Jicos ja Eaq-suurpappi tervehtivät toisiaan ja Jicos antoi suurpapille muutaman näytejousen, joka taas antoi ne eteenpäin muille Eaquille. Kyseiset olennot alkoivat ampumaan satamarakennuksia testatakseen jousien tehoa. Jicos kehuskeli samalla jousia: "Parhaasta Rostacista tehtyjä jousia, Flo..". Hän nielaisi lopun viimeisestä sanasta. Tarkoitan että Flixien hienosti tekemiä jousia. Jicos oli meinannut vahingossa kertoa totuuden, että jouset olivat Floxien tekemiä, mutta ehti juuri ja juuri tajuta mitä oli tekemässä. Suurpappi nyökkäsi ja raha sekä tavara vaihtoivat omistajaa. Kaupan jälkeen Suurpappi kertoi seuraavan laivan Likorensiin lähtevän pian. "Teidän olisi parempi olla siinä, sillä me täällä Lesissä emme pidä muukalaisista..."

Mitä maailmasta on kerrottu

sivun alkuunSivun alkuun

Tilaa THOGS
THOGS-tuotteet. Uutuutena seikkalukirja. Viimeisin sääntökirja THOGS v3.1 ja muita tuotteita.

THOGS v4 -projekti
THOGS v4 beta julkaistu! (Uusin merkintä: 27.7. 2012)

The Hunters Of Golden Sirbul. Fantasiaroolipeli. Copyright 1995-2012 © Ilmari Virtanen.