Sekalaista

Joskus säännöt jättävät tulkinnanvaraa... Ennakkopäätöksiä

THOGSin eri versioihin on aikojen kuluessa jäänyt pieniä painovirheitä. Tämän linkin takaa löytyy niihin korjaukset: Errata

Sanontoja

Alla on sanontoja, jotka kuuluvat peliporukoideni THOGS-sessioihin.

Uudistaa tilaus Lyödä/taikoa kohdetta niin, että se menettää vuoronsa toistamiseen peräkkäin.
Kierre Kun tilaus on uudistettu, puhutaan jo kierteestä, kun ei pääse tekemään mitään.
Ottaa Optio Määritellä toimiensa kohde, niin ettei tarvitse kokoajan sanoa ketä vastaan toimii.
Ding Kun pelinpitäjä ilmoittaa pelaajalle hahmoon kohdistuvan vaurion määrän ja se jää kokonaan panssariin, niin pelaaja vastaa "Ding!"
Köyhyysraja Kun kilpi menettää yli puolet vaurionsieto- pisteistä ja näin suojaa vain puolet, menee se köyhyysrajan alapuolelle.
Tilulilu Kun huono taikuri taas kerran epäonnistuu, voi pelaajan/pelinpitäjän suusta kuulua "tilulilu"
Leksat Kranden lyöntihännät.
Bong Kun leksat eivät taas kerran mene panssarista läpi, sanotaan bong (vrt. ding). Käytetään myös muodossa, "leksa sanoo bong" PP:n toimesta.
Til'lil'lii Ääni jonka pelinpitäjä sanoo aina kun hahmot astuvat velhoiluun liittyvään liikkeeseen (Magic Shop).
Retkahtaa Lurqien osumapaikkojen tuhoutuessa ne voivat luhistua kokonaan, tätä kutsutaan retkahtamiseksi. PP: "Ei retkahda" tai pelaajat: "Retkahtaako se?"
Lähteä/lähti Kuolla/kuoli. PP käyttää hirviöistä. PP: "Lähti"
Mennä lihoiksi Ks. Yllä.
Rahastaa Parantaa haavoittunutta toveria taistelun päätteeksi tai lyö kierteessä olevaa kovan kokemusluokan hirviötä.
Vemputin Turha raaja, jonka irtoamisesta ei ole välitöntä haittaa, esim. Surtoxin jalkapesäke.
Vähis PP:n kaikenkattava vastaus kaikkeen pelaajan esittämään protestointiin.
Shoppailu Seikkailun jälkeen tapahtuva varusteiden ostaminen kouluttaminen ja taikojen opettelu.
Qixit lähti, Eferqet irtos Vanha sanonta joka kertoo mainittujen rotujenmaineesta nyrkillä tapettavina pelaajien keskuudessa.
Irrota Kuolla, käytetään yleensä hahmoista. "Irtositsä?"
Te kuolitte kaikki PP:n aloitussanat joiden jälkeen peli yleensä alkaa kunnolla. Joskus PP myös ilmoittaa syyn.
Hit me! Sanonta jota käytetään kun hahmo kompuroi siten että häntä on helpompi lyödä. Ilmaisua voidaan tehostaa vetämällä kädet taakse ja työntämällä rinta eteen.
Saat velat Vastaus ryöstöyritykseen, kun ryöstettävällä ei ole lainkaan rahaa vaan ainoastaan velkaa.
Jäit just paskempaan luokkaan Jos pelinjohtaja auttaa pelaajaa tekemään hahmoa ja katsoo esim. vaurionsietopisteitä raajoissa kokonaiskeston perusteella ja luokkat on vaikka ...34-39, 40-44... ja hahmolla on 39. Silloin todetaan hymyssä suin jäit just..
Krande Finale Loppuhuipennus jossa taistellaan Krandea vastaan.
Tuli vaan tulukset ja turpaan Kommentti laihan saaliin jälkeen.


Näin ei olisi kuulunut käydä...

Hahmot olivat kaivoksessa, jossa oli kaksi vihaista Wockia, niillä kummallakin oli aseinaan neljä hakkua, joilla kaikilla ne huitovat. Wockit osuivat systemaattisesti Chrim-hahmoa rintaan kolme kertaa (mahdollisuus 1/8 * 1/8 * 1/8 = 1/512) Chrim kuoli vammoihinsa. Toinen hahmo, rotu on jo unohtunut, kuoli kriittiseen joka osui häntä päähän. Muutkin kaksi hahmoa kuolivat tähän taisteluun ja Wockit tuskin haavoittuivat. Taistelun jälkeen peliporukka oli ymmällään.

Slort lähti ajamaan takaa lentävää olentoa, joka pian kääntyi ja haavoitti Slortia lähes kuolettavasti, joilloin tämä otti siivet alleen. Hän etsi kaverinsa ja pyysi heiltä parannusta. Parannuksen taikojan pelaaja heitti d100:lla kompuroinnin 00, jonka jälkeen d20:lla 14, joka kääntää vaikutuksen päinvastaiseksi. Slortilla oli 9 kokonaiskestoa jäljellä. Loitsun vaikutus oli d8+1, nyt siis kompuroinnin takia vauriota. Ja kuinka arvata saattaa tulos oli 8+1 eli kuolema korjasi satoa. Hahmot olivat todella läheisiä keskenään. Kiitoksia jaeltiin.

Viidennen tason Chrim oli luolassa ystäviensä kanssa kun se alkoi täyttymään äkkiseltään vedellä. PP heitti jokaiselle yleistä lukua d100:lla jokaiselle hahmolle ja päätti että mitä pienempi, sitä huonommin hahmo selviää. Suuren vedenpaineen takia hahmot olivat omillaan. PP heitti Chrimin kohdalla 01 ja PP mietti hetken ja kertoi pettyneelle pelaajalle tarinan siitä kuinka hahmon voimat ja tarmo loppuivat juuri kriittisellä hetkellä suunnattoman vesimassan pyyhkäistessä vahvasti panssaroidun hahmon ylitse. Taistelussa voittamaton maineikas Chrim hukkui johonkin syrjäiseen luolaan. Ystävät jäivät kaipaamaan. Julmaako? Ei aina voi voittaa.

Magals-velho oli käyttänyt kaiken taikomiskapasiteettinsa, jolloin hahmoryhmän hampaisiin aseistettu ja panssaroitu todella vahva Chrim kävi tämän kimppuun. Heiveröinen Magals voitti aloitteen ja löi Chrimiä nyrkillä, d100: 01 kriittinen, kriittinen heitettiin d20, tulos 20 eli kuolema. Pelaajien rajun protestoinnin jälkeen tuomio vauhtui d10:n nk:n tajuttomuudeksi, jota sitäkin pidettiin mahdottomana (jota se kyllä olikin, mutta ei noita heittoja ihan voi ohittaa).

Kolme neljästä tapauksesta sattui Chrimille... Sattumaa ilmeisesti. =)

Nopat

Luulin hävittäneeni noppani, jotka löytyivät luonnollisesti kun olin ostanut jo aika kasan lisää. Tällä hetkellä minulla on noppia seuraavanlainen määrä:

Nopan
sivumäärä
kappaleita
4 18 kpl
6 16 kpl
8 17 kpl
10 27 kpl
12 18 kpl
20 20 kpl
Yhteensä 116 kpl


sivun alkuunSivun alkuun

Tilaa THOGS
THOGS-tuotteet. Uutuutena seikkalukirja. Viimeisin sääntökirja THOGS v3.1 ja muita tuotteita.

THOGS v4 -projekti
THOGS v4 beta julkaistu! (Uusin merkintä: 27.7. 2012)

The Hunters Of Golden Sirbul. Fantasiaroolipeli. Copyright 1995-2012 © Ilmari Virtanen.