Flix

Flixit ovat rauhallista ja mukavaa väkeä. Ne asustelevat suurissa kaupungeissa tai niiden omissa kylissä. Flixit ovat perinteisesti tiukkamoraalinen rotu. Tämä korostuu varsinkin niiden omissa kylissä, jossa ei esim. juoppoja suvaita ollenkaan. Juopot Flixit karkoitetaan pois ja heidät unohdetaan. Tämä järjestely on varmasti pilannut monen Flixin elämän, mutta myös pelastanut vielä useamman. Tämä sen takia, että Flixit tulevat riippuvaiseksi todella helposti kaikesta, joka aiheuttaa pienintäkään riippuvuutta. Tuhansia vuosia sitten suuri osa Flixeistä oli alistettuna huumaavien aineiden avulla ja ne pakotettiin tottelemaan nyt jo hävinnyttä rotua, jonka kerrotaan aiheuttaneen Flixien elimistössä muutoksen, joka aiheuttaa suuren riippuvuusalttiuden. Tästä samasta lähteestä epäillään niiden hyvän jousenkäyttötaidon myös olevan peräisin, sillä nuo orjuuttajat tarvitsivat myös suojaa vaeltelevilta olennoilta ja eläimiltä. Orjuuttajat eivät siis halunneet riskeerata henkeään ja käyttivät siksi Flixejä sotilainaan, päätös joka lopulta koitui koko orjuuttajarodun tuhoksi. Vapauduttuaan Flixit ovat karttaneet kaikkea mahdollista, joka heikentää niiden omaa harkintakykyä.

Flixit ovat hyvin uskonnollista kansaa ja suurin osa niistä kuuluu tulen kirkkoon, sillä he ovat luonnostaan luonnostaan suuntautuneita elementtiin tuli. Uskonnolliset Flixit pitävät tärkeänä osallistumista kirkon toimintaan ja he ovatkin yksi aktiivisimmista kirkossa käyvistä ryhmistä. Tulen kirkossa he opettelevat kaiken uskonnollisuuden lisäksi myös taikomaan tulitaikoja, joiden voiman kirkko opettaa tulevan Fojzilta, tulen kirkon jumalalta.

Flixit pitävät paljon metsästämisestä ja suuria Flix metsästyspartioita kiertelee usein metsissä. Metsästysporukoissa viihtyvät Flixit arvostavat paljon hyviä jousen käyttäjiä ja valmistajia. Metsästäjäksi päästäkseen on suoritettava jousella ampumiskoe, jossa pitää osua ainakin kahdella kolmesta nuolesta 30 metrin päässä olevaan liikkuvaan maaliin. Kokeen voi uusia vuosittain ja varsinkin miespuoliset Flixit pitävät kokeen läpäisemistä kunnia-asianaan. Magian käyttäminen kokeessa on ehdottoman kiellettyä ja siitä kiinni jääneiltä Flixeiltä evätään oikeus uuteen kokeeseen viideksi vuodeksi. Seudun Flixit, sosiaalisesta asemasta riippumatta, käyvät yhdessä metsällä ja tällä tavalla pitävät rodun yhtenäisyyttä yllä tietämättään.

Flixit pitävät paljon muista roduista ja pitävät tärkeänä tutustua muiden rotujen yksilöihin. Poikkeuksena tähän ovat Gaxit, joita Flixit inhoavat niiden rikkauden ja turhamaisuuden vuoksi. Hyvän rotutietämyksensä, älynsä ja rauhallisuutensa ansiosta Flixit ovat hyvää virkamies ja poliitikko ainesta ja niitä näkeekin paljon kyseisissä ammateissa. Flixit tunnetaan lahjomattomina ja yleensä oikeudenmukaisina olentoina.

Erikoista: 50% Flixeistä osaa käyttää jousia paremmin, jolloin jousia käytettäessä os% +d20. Tämä kyky ei vaikuta normaaleihin vanhoihin asekykyihin.

Flix

sivun alkuunSivun alkuun

Tilaa THOGS
THOGS-tuotteet. Uutuutena seikkalukirja. Viimeisin sääntökirja THOGS v3.1 ja muita tuotteita.

THOGS v4 -projekti
THOGS v4 beta julkaistu! (Uusin merkintä: 27.7. 2012)

The Hunters Of Golden Sirbul. Fantasiaroolipeli. Copyright 1995-2012 © Ilmari Virtanen.